Čiščenje zunanje enote

Čiščenje zunanje enote klimatske naprave je pomembno za pravilno delovanje klimatske naprave.

To je idealen izdelek za obnovo zanemarjenih sistemov ali objektov, ki so izpostavljeni močnim vplivom okolja. 

Best Cond Cleaner je alkalno čistilo za kondenzatorje

Power Clean Out je prava rešitev za čiščenje kondenzatorja, tudi če so nameščeni v težko dostopnih predelih.


S tem, ko očistimo in poskrbimo za notranjo enoto klimatske naprave je opravljena le polovica dela. Prav tako je potrebna tudi nega zunanje enote klimatske naprave. Saj je le-ta izpostavljena različnim vremenskim vplivom in drugim zunanjim dejavnikom (npr.: ptičji iztrebki, vandalizem). Priporočljivo je redno preverjati ali je treba odstraniti kakšno listje, manjše veje in prah. V izogib temu, lahko namestite nadstrešek oz. zaščitno ohišje za zunanjo enoto klimatske naprave.

Preden se lotimo čiščenja je potrebno klimatsko napravo izključiti iz električnega omrežja. Če ne najdemo vtiča oz. je naprava neposredno priklopljena na električno omrežje, izklopimo varovalko na katero je klimatska naprava priključena.

Očistimo zunanjost zunanje enote s čistilom Chisel, ki deluje kot antikorozijsko sredstvo.

Nato odstranimo ohišje klimatske naprave, da lahko dostopamo do notranjosti in vitalnih delov naprave (ventilator, kondenzator). Najprej površinsko očistimo s krpo vso umazanijo.

Za kondenzator uporabimo čistilno sredstvo Best Cond Cleaner.

Za težko dostopne dele kondenzatorja priporočamo čistilno sredstvo Power Clean Out. S čistilnim sredstvom poškropimo in pustimo čistilu da opravi svoje delo. S curkom vode umazanijo izperemo. Preverimo ali so vsi vitalni deli zunanje enote brezhibni.

Čiščenje zunanje enote klimatske naprave je lahko za marsikoga zahtevno opravilo. Da se izognete temu in se prepustite lepšim opravilom, to delo prepustite strokovnjakom.

Dobrodošli tudi na našem Facebook profilu.