Kondenzne črpalke

Sauermann je vodilni proizvajalec kondenznih črpalk za klime. Njihove črpalke so znane po svoji kakovosti, učinkovitosti in trajnosti, kar zagotavlja brezhibno delovanje vaše klime.

Kondenzne črpalke Sauermann so zasnovane z namenom, da preprečijo nabiranje kondenza v vaši klimatski napravi in ​​zagotavljajo nemoteno delovanje vaše klime. Poleg tega so črpalke opremljene s številnimi funkcijami, ki omogočajo enostavno upravljanje in spremljanje delovanja.

Če želite zagotoviti nemoteno delovanje vaše klimatske naprave, je nakup kondenzne črpalke Sauermann prava izbira za vas. Naša ponudba vključuje različne modele, ki se prilagajajo vašim potrebam in zahtevam. Naša ekipa strokovnjakov vam bo pomagala pri izbiri najboljše kondenzne črpalke, ki ustreza vašim potrebam in proračunu.

Črpalke se razlikujejo po namenu uporabe, količini in PH vrednosti ustvarjenega kondenza. Glede na to ločimo črpalke za:

Za klimatske naprave:

kondenzna črpalka si27

Zaradi vsestranske tehnologije je Si-27 primerna za klimatske naprave do 20 kW.

si 10

Prepoznavna oblika nove kondenzne črpalke Si-10 UNIVERS L omogoča uporabo tako v novih napravah kot pri prenovah.

si20

Črpalka Si-20 je popolnoma zanesljiva v kakršnem koli okolju. Raven zvoka pri delu bo nizka ne glede na količino kondenzata.

si 30

Visoka odpornost na onesnaženje, ki ga ustvarja splošno okolje. Črpalka je sposobna odvajati majhne delce iz okolja

omega pack

Omega Pack je zasnovan tako, da se prilega pod mini split klimatsko napravo. Vključuje črpalko Si-20 batno črpalko z najnovejšo tehnologijo.

delta pack

Delta Pack komplet za stenske klimatske naprave. Zelo odporen na onesnaženje, ki ga ustvarja okolje. Tiho delovanje.

si2052

Vsestranska črpalka SI 2052 je primerna za zamenjavo obstoječih črpalk,ki se uporabljajo v kasetnih klimatskih enotah do 20 kW. 


Za hladilne vitrine:

si82

Črpalka Si-82 je zasnovana za enostavno namestitev ne glede na postavitev. Črpalka Si-82 je sposobna odvajati do 500 l / h in je primerna za klimatske naprave in industrijske hladilne vitrine. 

si1805

SI 1805 črpalka je močna in dobro prenaša naelektrene, visokotemperaturne in kisle kondenzate (pH> 3,4), ki jih proizvajajo plinski kondenzacijski kotli.


Za kondenzacijske kotle :

Si61

Si-61 je batna črpalka z vgrajenim rezervoarjem (0,37 l), namenjena odstranjevanju kislih kondenzatov iz plinskih kondenzacijskih kotlov do 50 kW. 

si82

Močna črpalka Si-82 prenaša naelektrene, visokotemperaturne in kisle kondenzate (pH> 2,5), ki jih proizvajajo plinski kondenzacijski kotli.

si 83

Sauermannovi inženirji so preoblikovali črpalko rezervoarja od znotraj navzven, tako da je črpalka Si-83 bolj trpežna, kompaktna in zmogljivejša kot katera koli druga črpalka v svojem razredu


Vsaka klimatska naprava ustvarja kondenz zaradi velike temperaturne razlike med klimatsko napravo in ozračjem. Rešitev so črpalke za odvod kondenza. Zelo podoben efekt nastane, ko poleti iz hladilnika vzamete hladno steklenico in jo pustite v ogretem prostoru. Hitro lahko vidite kako se na steklenici ustvari kondenz. 

Po istem principu se ustvarja kondenz pri delovanju vsake klimatske naprave. Zato je potreben skrbni načrt odvoda kondenza pri montaži klimatske naprave.

Klimatska naprava v režimu hlajenja ustvarja kondenz notranja enota, v režimu gretja pa kondenz ustvarja zunanja enota. 

Kondenz ki ga ustvari zunanja enota je priporočljivo speljati v žleb, kar monterju ne predstavlja izdatne težave. Količina kondenza je dosti manjša, saj je tudi relativna vlažnost ozračja nižja kot  poleti.

Kot rečeno, v režimu hlajenja, pa kondenz ustvarja notranja enota. Načrtovanju odvoda kondenza pri notranji enoti je potrebno nameniti več pozornosti, saj je kondenz potrebno “odpeljati” ven.

V kolikor ni možno zagotoviti naravnega padca, je potrebno vgraditi črpalko za odvod kondenza.

Ker želimo zagotavljati nemoteno delovanje klimatske naprave,  ponujamo črpalke za odvod kondenza samo preverjenih proizvajalcev.
Sauermann, kot vodilni proizvajalec črpalk za kondenz na svetu, z nenehnimi inovacijami zagotavlja zanesljivo delovanje.

Črpalke za odvod kondenza  Sauermann so izredno zanesljive in vzdržjive.