Klimatske naprave

Klimatska naprava je sodobna naprava, ki je v vsakem domu že skoraj obvezna oprema. S klimatsko napravo se v vročih poletnih mesecih lahko hladimo, v prehodnih obdobjih pa so tudi odličen način ogrevanja. Klimatske naprave imajo poleg ogrevanja in hlajenja tudi funkcijo prečiščevanja onesnaženega zraka, in sicer tako, da ga filtrirajo in s tem odstranijo prah, mikroorganizme ter ostale nečistoče.

Še ena odlična funkcija pa je razvlaževanje prostorov. Ko v svoji hiši, stanovanju ali pisarni vzpostavimo primerno temperaturo ter odstotek vlažnosti, ustvarimo odlično bivalno okolje ter se posledično odlično tudi počutimo.

Najbolj prodajane so klimatske naprave iz dveh enot, notranje in zunanje, imenujemo jih split naprave. Tudi, če kupimo “najboljšo”, še ne pomeni, da smo glavni na vasi. Pomembno je, da poskrbimo za strokovno montažo s kakovostnim montažnim materialom.

Kako klimatska naprava deluje?

Vsaka klima deluje po principu stiskanja in raztezanja plina. Če plin spremeni agregatno stanje, če ga stiskamo, se segreva, če pa se plin razteza, se ohlaja. Iz notranjega prostora izsesa del zraka, ter ga v ceveh s pomočjo plina ohladi/ogreje in nato izpihne nazaj v prostor.

Inverterska klimatska naprava

Tok, napetost in frekvenco naprave uravnavamo z elektronskim vezjem za regulacijo, ki se imenuje inverter. Klimatska naprava prilagaja svojo moč ter spremeni število vrtljajev kompresorja. Le ti posledično vplivajo na izhodno moč kompresorja in s tem na učinek naprave.

Z invertersko klimatsko napravo lahko:

  • zmanjšate porabo električne energije
  • hitreje dosežete želeno temperaturo
  • uživate v tišjem delovanju
  • ogrevate prostor kljub zelo nizkim temperaturam

Kako izbrati klimatsko napravo?

Najprej določimo obseg prostorov, ki jih želimo ohladiti oziroma ogreti. Poskusimo pokriti čim večji del pisarn, stanovanja ali hiše.

Ko izberemo lokacijo moramo biti pozorni na to, kam bo klima usmerjena, da nam npr. ne bo hladnega zraka pihala direktno v glavo, saj je to zelo nezdravo, pa tudi neprijetno.

Nato preverimo kako močno klimo potrebujemo glede na velikost prostora. Pri tem delu je najbolje, da poiščete pomoč strokovnjaka.

Na koncu izberete še proizvajalca in model klimatske naprave, pri čemer upoštevajte vaše želje po izgledu, po moči, po glasnosti delovanja ter cenovnem razredu. Na podlagi vaših želja vam bo tudi pri tej točki najbolje znal svetovati strokovnjak.

V naši široki ponudbi lahko izbirate med kvalitetnimi in zmogljivimi klimatskimi napravami, ki omogočajo hlajenje in ogrevanje prostora.
Z veseljem vam bomo pomagali pri pravilni izbiri znamke, modela ter moči klime, da vam bo kar najbolje služila, dolgoročno in varčno.

Izberite med:

Privoščite si svojo osvežitev…