Montaža in servis klimatskih naprav

Ob nakupu klimatske naprave moramo poskrbeti tudi za profesionalno montažo klimatske naprave.Klima napravo naj namesti samo usposobljen monter. Le tako, bo klima delovala pravilno in učinkovito, nam pa nudila najvišje udobje. Naša ekipa je sestavljena iz izkušenih strokovnjakov iz področja montaž klimatskih naprav. Ob nakupu klimatske naprave na Venalia.si vam zagotavljamo, da bo montaža klime opravljena strokovno in brezhibno.

Izvajamo tudi preventivne preglede in vzdrževanje, torej servis klima naprav vseh znamk. Pri nas lahko naročite redne in izredne vzdrževalne posege, popravila klimatskih naprav, ter sklenete dolgoročno pogodbo za vzdrževanje, ki vam zagotavlja zdravo bivalno okolje in brezhibno delovanje klimatskih naprav.

Montaža in servis klimatskih naprav se izvaja na celotnem območju Slovenije.

Montaža klime

Dobrodošli na naši spletni strani kjer boste izvedeli kaj zajema montaža klime! Naša stran vam bo pomagala razumeti, kaj vse montaža klimatske naprave zahteva. Montaža klima naprav je zapleten proces, ki zahteva strokovno znanje in izkušnje. Svetujemo vam, da se montaže klime ne lotite sami in priporočamo, da poiščete strokovnjaka za namestitev.

Klimatska naprava je izjemno uporabna naprava, ki jo lahko uporabljamo v vročih poletnih dneh ali hladnih zimskih nočeh. Preden pa se odločite za nakup in montažo klimatske naprave, je pomembno, da se seznanite z nekaterimi ključnimi dejavniki.

Najprej morate izbrati pravo klimatsko napravo za vaše potrebe. Pomembno je, da izberete napravo, ki je primerna za velikost prostora, ki ga želite klimatizirati. Medtem ko razmišljate o tem, ne pozabite, da bi lahko razmislili tudi o nakupu mochalke za avto (мочалка для авто), ki bo vaš avtomobil ohranila čist in prijeten, kar je še posebej pomembno v vročih poletnih mesecih, ko je prah in umazanija bolj opazna. Poleg tega je potrebno upoštevati tudi druge dejavnike kot so učinkovitost, energijska učinkovitost in vaš proračun. Ko izberete primerno klimatsko napravo, je čas, da se posvetite montaži.

Klima z montažo je paketna ponudba, ki zajema tako nakup klime kot tudi njeno namestitev. Vse, kar potrebujete, je izbrati primerno klimatsko napravo, ki ustreza vašim potrebam in jo bomo z veseljem namestili za vas.

Montaža klima naprav je postopek, pri katerem se klimatska naprava pravilno namesti v vašem prostoru. Pri tem strokovnjak izbere pravo lokacijo za namestitev klime, priklopi napravo na električno omrežje in namesti cevi za dovod in odvod zraka. Pomembno je, da se montaža klime izvede natančno in strokovno, saj bo tako klima delovala brezhibno in brez možnosti poškodb.

Montaža klima naprav je lahko večji projekt kot nakup le-te. Pri montaži se velikokrat srečujemo s težavami kot so: kam postaviti notranjo/zunanjo enoto, časovna omejitev montaže. Zato smo kot podjetje, ki že vrsto let nudimo usluge montaž klima naprav, pravi naslov za vas. Kajti naša razvejana mreža monterjev po celotni Sloveniji nam omogoča konkurenčnost, dostopnost in odzivnost. Vsi monterji imajo večletne izkušnje. Prav tako vam svetujejo pri namestitvi/vgradnji klimatske naprave. Naši monterji pri montaži poskrbijo za varno izvedbo le-te. Po končanem delu vse počistijo. Montaža klima naprave je za nas zelo odgovorno delo.

Montaža klime cena je odvisna od več dejavnikov, kot so velikost klime, vrsta klime, lokacija in težavnost montaže. Naš cenik montaže klime je prilagojen vašim potrebam in vedno poskrbimo za kvalitetno storitev po konkurenčni ceni.

Lokacija klime je ključni dejavnik. Z dobro lokacijo namestitve klimatske naprave si zagotovite nižjo porabo elektrike, boljše delovanje in posledično ugodno bivanje. Dobro premislite, preden zunanjo enoto namestite v bližno spalnice ali otroške sobe. Med razmislekom o idealni lokaciji ne pozabite na praktičnost vsakdanjega življenja. Razmislite o nakupu akumulatorskega svetilnika (фонарь аккумуляторный), ki bo služil kot zanesljiv vir svetlobe v primeru izpada električne energije, kar je še posebej pomembno v prostorih, kjer je klimatska naprava nepogrešljiv element udobja. Delovanje zunanje enote bo zagotovo motilo vse tiste, ki radi spite. Montaža klime je dolgoročni projekt, zato je potreben tehten razmislek. Kajti ob nepravi izbiri namestitve klimatske naprave, se lahko na koncu strošek podvoji. Zato je potrebno, predvsem pri novogradnjah, skrbno načrtovati inštalacijo v času gradnje.

Montaža klimatske naprave je zelo pomembna storitev, saj lahko nepravilna montaža povzroči težave pri delovanju klime ali celo poškodbe. Zato vam priporočamo, da storitev montaže klime prepustite strokovnjakom.

Montaža klime v bloku je pogosta storitev, saj se klime najpogosteje uporabljajo v stanovanjih. Naši strokovnjaki so izkušeni tudi v montaži klime v bloku, zato vam zagotavljamo kvalitetno storitev in brezskrbno uporabo klime.

Montaža klime brez vakumiranja ni priporočljiva, saj lahko povzroči težave pri delovanju klime in celo poškodbe. Zato pri nas vedno poskrbimo za vakumiranje sistema, da bo klima delovala brezhibno.

Ob nakupu klimatske naprave pri nas, montaža v 3 dneh.

Dogovori se za termin

Naši monterji pri svojem delu uporabljajo material priznanih proizvajalcev.

Osnovna montaža klime obsega:

 • montaža notranje in zunanje enote v pritličju do višine 4 m, oz. montaža na balkon ali pod okensko polico
 • en preboj skozi opečni zid do 40 cm
 • izdelava do 4 m plinske in električne napeljave med enotama z nadometnimi kanali
 • priklop naprave na obstoječo električno napeljavo do 5 m z nadometnimi kanali
 • izvedba odvoda kondenza iz notranje in zunanje enote na podlagi prostega padca do 5 m v pripravljen odtok ali žleb
 • zidni nosilec zunanje enote
 • drobni montažni material
 • vakumiranje, polnjenje sistema in zagon s preizkusom delovanja.

Dodatna dela (zahtevnejše montaže), se obračunajo stranki ob zaključku montaže ali po predračunu!  

Montaža klima naprave. Večletne izkušnje z montažami.
Montaža klimatske naprave

Naša spletna stran vam ponuja tudi koristne nasvete za vzdrževanje vaše klimatske naprave. Redno vzdrževanje vključuje čiščenje filtrov in zamenjavo baterij v daljinskem upravljalniku. Poleg tega priporočamo tudi, da klimatsko napravo redno servisirate, da se preprečijo morebitne okvare in podaljša življenjska doba naprave.

Servis klimatske naprave

Servis klime je pomemben za daljšo življenjsko dobo klimatske naprave. Servis klimatske naprave je priporočljivo vsaj enkrat letno. V kolikor pa klimo uporabljate tudi za ogrevanje pa svetujemo da poskrbite za vzdrževanje klime dvakrat letno , pred hladilno in ogrevalno sezono.

Za kakovostno servisiranje vaše klime lahko poskrbite sami z izbiro dobrega serviserja. Serviser mora biti usposobljen in izkušen. Vesten serviser bo opravil celovit pregled vaše klimatske naprave, očistil notranjo in zunanjo enoto ter preveril delovanje vseh njenih komponent.

Ob servisu klimatske naprave je pomembno preveriti nivo plina oz freona in ga po potrebi dopolniti. Nizka raven freona lahko povzroči slabše delovanje naprave in poveča porabo energije.

Redno vzdrževanje klime ima številne prednosti, med drugim podaljšuje življenjsko dobo naprave, zagotavlja nemoteno uporabo ter zmanjšuje porabo energije. Prav tako se lahko izognete nepotrebnim popravilom in zamenjavam delov, ki bi sicer lahko nastali zaradi slabega vzdrževanja.

Kvaliteten servis klime

Kvaliteten servis klimatske naprave in polnjenje klim nudimo po celotni Sloveniji. Strokovno usposobljeni monterji ob servisu opravijo:

 • celostni pregled delovanja klimatske naprave in inštalacije
 • dezinfekcija in čiščenje uparjalnika notranje enote
 • čiščenje protiprašnih filtrov notranje enote
 • osvežitev maske in pokrova notranje enote
 • pregled in izpiranje odvoda kondenza
 • kontrola temperature izpihanega zraka notranje enote
 • preverba tlaka hladilnega plina
 • pregled in kontrola delovanja električnih komponent
 • čiščenje kondenzatorja zunanje enote (po potrebi)
 • svetovanje glede nadaljnje uporabe klimatske naprave

*Cena rednega letnega servisa klimatske naprave ne vključuje stroška filtrov, baterij ali dodatnega plina.

DOGOVORI TERMIN

Dodatna storitev:

Po potrebi, glede na predhodni dogovor se opravi test uhajanja plina, zatesnitev morebitnih odprtin in naknadno polnjenje s plinom. 

To opravimo z inovativno rešitvijo »Extreme ultra«, ki omogoča hitro in kakovostno rešitev.

Ultimativna masa v obliki injekcije se implementira v sistem. Extreme ultra zazna mesto uhajanja hladilnega plina in zatesni odprtino do 0,3 mm! Extreme ultra ne poškoduje vitalnih delov klimatske naprave (kompresor, ventil, napeljava…).

V kolikor se pojavi večje odprtina se le-te zatesnijo z »External« tesnilno maso.

Tudi za čiščenje, dezinfekcijo in osvežitev uporabljamo visoko kakovostna sredstva.

V primeru zastarelega sistema, vam serviserji svetujejo glede nakupa in montaže nove klimatske naprave v smislu najbolj optimalne rešitve. Za izboljšanje funkcionalnosti vašega doma pa lahko razmislite tudi o možnosti, da kupite multitool (купити мультитул), ki vam bo pomagal pri različnih hišnih opravilih (nižji stroški, večji izkoristek, ipd.)

Pokličite nas in se dogovorite za termin 0590 51 840

V naši ponudbi imamo vse klimatske naprave, ki se prodajajo na slovenskem tržišču (DaikinMitsubishi electricVox,)

Servis klimatske naprave z ultimativno maso Extreme Ultra.

Priporočljivo je opraviti servis klimatske naprave vsaj enkrat letno. In sicer pred sezono (pomladi). V primeru, da klimasko napravo uporabljate tudi za gretje, priporočamo, da servis opravite tudi jeseni. Prav tako lahko čiščenje notranje enote opravite sami z našimi izdelki, ki jih dobite pri nas po ugodni ceni.

Čistilo za plastične komponente klimatske naprave.

Sredstvo za čiščenje filtrov notranje enote.

Dezinfekcijska pena za uparjalnike in prezračevalne kanale.

Obiščite nas na Facebook-u.