Generatorji ozona

Ali veste, kako temeljito dezinficirati prostor, npr. vaše stanovanje, poslovni prostor, vozilo, apartma?

Vsi si želimo, da bi bil prostor v katerem živimo kar se da čist in varen za naše zdravje. Neizogibno pa je dejstvo, da v vsa bivanjska in druga okolja neprestano vdirajo bakterije, virusi, glivice in drugi mikroorganizmi. Le ti so nevidni in posledično še težje odstranljivi, vsekakor pa vplivajo na naše zdravje in počutje.

Predstavljamo vam generator, edinstven pripomoček za dezinfekcijo prostorov in vozil s pomočjo OZONA, ki vam bo izdatno olajšala zagotoviti ustrezno higieno in svežino v vaših prostorih.

Najprej poglejmo kaj je OZON

Ozon je molekula, ki je sestavljena iz treh atomov kisika. Poznamo ga kot zaščitni plašč okrog Zemlje, ki ščiti vse žive organizme pred nevarnimi UV žarki. Prav tako je prisoten v celotnem ozračju, vendar v nižji koncentraciji.

Ozon (O3) uporabljamo v številne industrijske in potrošniške namene. Je močan oksidant, veliko boljši od kisika (O2). Tudi v večjih koncentracijah neprestano razpada na dvoatomski kisik (2O3 → 3O2).

Uporabljamo ga npr. za:

  • razkuževanje perila v bolnišnicah, 
  • v živilski industriji, 
  • v domovih za ostarele, 
  • za razkuževanje vode in zraka, 
  • za odstranjevanje neprijetnih vonjav v zraku ali na predmetih (npr. po požaru), 
  • za dezinfekcijo bazenov in zdravilišč, 
  • za odstranjevanje kvasovk in plesni iz zraka v obratih za predelavo hrane, 
  • za pranje svežega sadja in zelenjave…

Ozon poznamo po tem, da deluje antibakterijsko, antiglivično ter antivirusno. Znano dejstvo je, da človeku škodljivi mikroorganizmi ne morejo preživeti v okolju, ki je bogat s kisikom. Prav tako se pri človeku, ki dobi premalo kisika, vitalni procesi v telesu upočasnijo, kar v daljšem obdobju privede do bolezenskih težav. Uporaba ozona takšna stanja lahko popravi, zato ga za zdravljenje bolezni z ozonsko terapijo uporabljajo tudi klinike, predvsem v Nemčiji.

Dezinfekcija prostorov s pomočjo ozona

Generatorji ozona so namenjeni čiščenju in osveževanju zraka v prostoru.

Skoraj nemogoče je tako temeljito očistiti prostor vseh vonjav, mikrobov ter virusov, kakor lahko to storite s pomočjo generatorja ozona. Dovolj je, če to storite npr. enkrat mesečno in tako poskrbite za zdravje in dobro počutje sebe, svoje družine ali zaposlenih.

Odlikuje jih hitro in temeljito odstranjevanje neprijetnih vonjav in glivic ter ostalih mikrooragnizmov, bakterij in virusov, brez uporabe kemičnih sredstev. Očisti in osveži notranjost vsakega prostora in vozila, kot tudi oblazinjeno pohištvo.

Izbirate lahko med različnimi modeli:

PURE OZONE MACHINE

PUREZONE MACHINE BIPOWER

ATOM MACHINE

Še nekaj zanimivosti

Ozon uničuje MRSA bakterije

Ozonski plin je izjemno vsestranska molekula. Do tvorbe ozona pride, ko sončna svetloba razbije molekulo kisika (O2). Ta dva kisikova atoma nato trčita z drugim atomom kisika, da nastane ozon.

Ozonski plin v ozračju tvori “ozonski plašč”, ki ščiti planet pred škodljivo sončno svetlobo. Zlasti plast filtrira škodljivo sevanje UVB.

Ozon je mogoče ustvariti tudi umetno. Ozonizatorji in generatorji ozona so le nekateri stroji, ki proizvajajo ozon. Ti stroji se lahko uporabljajo kot čistilec zraka in vode z uničevanjem bakterij in drugih strupov.

Za ustvarjanje ozona visokonapetostni električni tok deluje kot sončna svetloba za pretvorbo kisikovega plina v ozon.

Ozon ob izpostavljenosti drugim molekulam hitro reagira. Ko gre za dezinfekcijo, oksidacijska reakcija cilja mikroorganizme in jih ob stiku uniči.

Ozon je bil še posebej koristen pri zdravljenju proti meticilinu odpornega stafilokoka Aureus (MRSA). Ta bakterija povzroča okužbe po telesu in je zelo odporna na večino antibiotikov. Ozon razgradi celične stene bakterije in jih uniči, kadar drugačna obdelava ne uspe.

Medicinske in dezinfekcijske uporabe ozona so ogromne in jih še danes preučujejo.

vir: https://www.analyticaltechnology.com/analyticaltechnology/gas-water-monitors/blog.aspx?ID=1296&Title=The%20Good,%20the%20Bad%20and%20the%20Disinfecting:%20Does%20Ozone%20Kill%20Bacteria

Kako ozon vpliva na nov korona virus Covid -19

Ozon je mogoče uporabiti tudi za uničenje novega korona virusa.

Ker se koronavirus še naprej razvija in postaja vse bolj ogrožujoč, si lahko zaščito zagotovite tudi s pomočjo čiščenja prostorov s pomočjo generatorja ozona. 

Obstajajo vprašanja o tem, kako dolgo lahko virus, kot je koronavirus, preživi zunaj gostitelja, torej na površinah – virus gripe lahko na zunanji površini preživi vse od 5 ur do 7 dni, odvisno od temperature in vlažnosti okolja. 

Da bi bili varni, je najbolje razkužiti območja, ki imajo veliko stikov z ljudmi, ne glede na to, ali kažejo znake okužbe ali ne.

Dober način za to je uporaba ozonskega plina.

Obstaja več kot 17 znanstvenih raziskav, ki kažejo, da je ozonski plin sposoben uničiti koronavirus SARS, in ker je struktura novega koronavirusa SARS CoV-2 skoraj enaka strukturi koronavirusa SARS, je razmeroma varno reči, da bo deloval tudi na novi koronavirus, čeprav študije še potekajo.

Učinki ozona so bili dokazani že pred več desetletji. Učinkovito pobije bakterije, viruse, glive in se vse pogosteje uporablja pri razkuževanju komunalnih zalog vode v mestih po vsem svetu.

Generatorje ozona običajno uporablja samo usposobljeno osebje, saj je ozon nevaren za ljudi. Lahko uniči vaše celice, ki obložijo usta, nosne poti in pljuča. Ima sposobnost, da povzroči mutacije celic in povzroči raka. Za tiste z osnovno boleznijo je lahko kratkotrajna izpostavljenost nevarna.

Ko uporabljate generatorje ozona za dezinfekcijo sob, se prepričajte, da imate časovnik in da vas nikoli ne bo v sobi, ko je naprava vklopljena. Okna naj bodo zaprta in v sobi naj ne bo nobene žive stvari, vključno s hišnimi ljubljenčki in rastlinami. Ne pojdite v prostor zadnje dve uri in ko vstopite, najprej odprite vsa okna in zračite prostor približno 15 minut preden stopite nazaj.

POZOR! OZONA NIKOLI NE UPORABLJAJTE ZA ZDRAVLJENJE BOLEZNI ALI KOT ZDRAVILO SAJ JE NEVARNO, UPORABLJA SE LE ZA DEZINFEKCIJO PROSTOROV.

Vir: https://www.thailandmedical.news/news/ozone-can-be-used-to-destroy-the-new-coronavirus-and-disinfect-areas

Dr. Robert J. Rowen razlaga, da številni virusi potrebujejo zmanjšane sulfhidrilne skupine za celično fuzijo in vstop. Corona virusi so bogati s cisteinom, katerega ostanki morajo biti nedotaknjeni za virusno aktivnost. Sulfhidrilne skupine so občutljive na oksidacijo. Ozonsko zdravljenje, zelo poceni in varen način, lahko varno izkoristi to kritično ranljivost pri številnih virusih, vključno s virusom corone.

Ozon je najmočnejši oksidant, ki ga najdemo v naravi. Pravzaprav se proizvaja v našem telesu, opaženo v osupljivem odkritju na Inštitutu Scripps. 

Kadar kri obdelamo z ozonom, ozon takoj reagira z elektroniranimi vezmi in ustvari daljše žive presnovke, imenovane ozonidi: reaktivne kisikove vrste in produkti oksidacije lipidov, vključno s peroksidi. Zdi se, da te molekule delujejo kot glasniki za ključne biokemične in imunsko modulirajoče učinke terapije. Menendez je ugotovil, da so predkondicioniranje živali z ozonom enako močne kot deksametazon za zmanjšanje endotoksičnega šoka TNFain. To bi bilo izjemno dragoceno kot sredstvo za varno zatiranje “citokinskih neviht”, ki je pogosto pravi morilec vročih okužb in na videz smrtnega virusa Corone.

V svojem nedavnem članku Dr. Rowen navaja: »ozonska terapija je morda idealna terapija za viruse. Za uspešno prodiranje skozi celice mnogi virusi potrebujejo membranske glikoproteine ​​v zmanjšani obliki R-S-H in ne oksidirajo (R-S-S-R). Ozon direktno inaktivira številne viruse.

Vir: https://healthimpactnews.com/2020/ozone-therapys-cost-effective-use-in-treating-corona-virus/