Vzdrževanje klimatskih naprav

Delovanje klimatske naprave je preprosto. Pod ohišjem notranje enote se skriva kovinski toplotni izmenjevalnik, preko katerega ventilator premika zrak v prostoru. Izmenjevalnik je med hlajenjem hladen, to pa posledično vpliva tudi na temperaturo in vlažnost zraka.

Preden zrak zapusti izmenjevalnik, ga le-ta očisti bakterij, alergenov in drugih nečistoč. Pri rednem uporabljanju klimatske naprave se začnejo nečistoče in kondenzat nabirati v notranji enoti. Zato je potrebno poskrbeti za redno čiščenje in vzdrževanje, ki po poskrbelo za dobro počutje in zagotovilo pogoje za zdravo okolje.

Pravilno čiščenje preprečuje okužbe in podaljšuje življenjsko dobo klimatske naprave. Neočiščene klimatske naprave lahko povzročijo nevarne bolezni, kot so legionela in povzročijo astmo in alergije.

Filtre lahko očistite vsak teden, če imate v vašem domu veliko preprog, hišnih ljubljenčkov ali kadilcev. Odprite napravo in si oglejte, koliko prahu ujame.

Naš asortiman izdelkov obega samo izbrane, visokokavostne in preverjene artikle za učinkovito vzdrževanje klimatskih naprav.