Čiščenje notranje enote

Čiščenje notranje enote klimatske naprave je pomembno opravilo.

Zelo pomembno je, da poleg rednega letnega servisa, notranjo enoto redno vzdržujemo. Potrebno je očistiti zunanjost in notranjost, notranje enote klimatske naprave. Preden se lotimo čiščenja je potrebno klimatsko napravo izključiti iz električnega omrežja. Če ne najdemo vtiča oz. je naprava neposredno priklopljena na eletrično omrežje, izklopimo varovako na katero je klimatska naprava priključena. Klimatsko napravo čistimo s čistili oz. detergenti, ki so namenjeni za to. Preden pričnete s čiščenjem, preberite navodila. Postopki čiščenja se ločijo med modeli klimatskih naprav. Čiščenje naprave je koristno opravilo, saj vam lahko prihrani veliko skrbi in stroškov. Ko se lotimo čiščenja najprej odpremo pokrov klimatske naprave. To storimo v skladu z navodili proizvajalca.

čistilo za ohišje

Jab- neagresivno čistilo za uparjalnike in plastične površine

JAB čistilo za uparjalnike je specifičen, hitro-delujoč, učinkovit produkt za celovito čiščenje notranje enote klimatske naprave.

JAB je dišeče čistilo s hitrim in učinkovitim delovanjem, posebej oblikovano za celotno čiščenje notranjih enot klimatske naprave. Deluje na uparjalniku in plastičnih površinah, ne da bi jih poškodoval. Primeren je za uporabo v prostorih, kjer se pripravlja hrana (HACCP). Zaradi svoje sestave, ki je biološko razgradljiva in ni agresivna, je JAB varen za uporabnika.

čistilo za filtre

CHINOOK je čistilo, posebej zasnovano za čiščenje filtrov katere koli notranje enote klimatske naprave. Neagresiven in varen za sistemske komponente, ter uporabnika. Chinook je prijetnega vonja in pripravljen za uporabo (ni potrebno redčiti).Odstranjuje smog, prah, plesen in mikrobiološke nesnage-bakterije, ter pušča svež vonj čistoče.

Primerno je za HACCP standard

Količina: 1 l

Dezinfekcijska pena za klime učinkovito odstrani vso umazanijo, bakterije, plesni in ostale mikroorganizme.

Dezinfekcijska pena za klime čisti in dezinficira prezračevalne kanale, ki lahko vplivajo na kakovost zraka. Odpravi celo slabe vonjave in pušča svež, ter čist vonj. Odišavljeno razpršilo učinkovito čisti in razkuži uparjalnik v notranji enoti klimatske naprave.

Za uparjalnike

dezinfekcijska pena

Profesionalni čistili za vse vrste uparjalnikov

Vonjave

Odstranjevalec slabih vonjav

Pokrov in vse plastične dele očistite z obeh strani s čistilom JAB.

Nato sledi čiščenje filtrov klimatske naprave. Filtri se nahajajo na celotni zgornji in sprednji strani klimatske naprave. Filtre odstranite iz notranje enote. Filtre enostavno in hitro očistite s čistilom Chinook. Ko ste očitili filter ga posušite. Ko je filter popolnoma suh ga namnestite nazaj v klimatsko napravo.

Sledi čiščenje uparjalnika, ki je srce klimatske naprave. Uparjalnik je idelano mesto za razvoj in gnezdenje bakterij. Čiščenja se lotite z dezinfekcijsko peno, ki jo nanesete na uparjalnik.


Obiščite naš Facebook profil.