Čiščenje notranje enote

Čiščenje notranje enote klimatske naprave je pomembno opravilo.

Zelo pomembno je, da poleg rednega letnega servisa, notranjo enoto redno vzdržujemo. Potrebno je očistiti zunanjost in notranjost, notranje enote klimatske naprave. Preden se lotimo čiščenja je potrebno klimatsko napravo izključiti iz električnega omrežja. Če ne najdemo vtiča oz. je naprava neposredno priklopljena na eletrično omrežje, izklopimo varovako na katero je klimatska naprava priključena. Klimatsko napravo čistimo s čistili oz. detergenti, ki so namenjeni za to. Preden pričnete s čiščenjem, preberite navodila. Postopki čiščenja se ločijo med modeli klimatskih naprav. Čiščenje naprave je koristno opravilo, saj vam lahko prihrani veliko skrbi in stroškov. Ko se lotimo čiščenja najprej odpremo pokrov klimatske naprave. To storimo v skladu z navodili proizvajalca.

čistilo za ohišje

Vsi plastični deli notranje enote

čistilo za filtre

Za vse vrste filtrov

Za uparjalnike

dezinfekcijska pena

Profesionalni čistili za vse vrste uparjalnikov

Vonjave

Odstranjevalec slabih vonjav

Pokrov in vse plastične dele očistite z obeh strani s čistilom JAB.

Nato sledi čiščenje filtrov klimatske naprave. Filtri se nahajajo na celotni zgornji in sprednji strani klimatske naprave. Filtre odstranite iz notranje enote. Filtre enostavno in hitro očistite s čistilom Chinook. Ko ste očitili filter ga posušite. Ko je filter popolnoma suh ga namnestite nazaj v klimatsko napravo.

Sledi čiščenje uparjalnika, ki je srce klimatske naprave. Uparjalnik je idelano mesto za razvoj in gnezdenje bakterij. Čiščenja se lotite z dezinfekcijsko peno, ki jo nanesete na uparjalnik.


Obiščite naš Facebook profil.