Črpalke za odvod kondenza

Za vse naprave, ki pri svojem delovanju ustvarjajo kondenz (klimatske naprave, kondenzacijski kotli, hladilne vitrine..), je za odvod kondenza potrebna kondenzna črpalka. Črpalke se razlikujejo po namenu uporabe, količini in PH vrednosti ustvarjenega kondenza. Glede na to ločimo črpalke za:

Vsaka klimatska naprava ustvarja kondenz zaradi velike temperaturne razlike med klimatsko napravo in ozračjem. Rešitev so črpalke za odvod kondenza. Zelo podoben efekt nastane, ko poleti iz hladilnika vzamete hladno steklenico in jo pustite v ogretem prostoru. Hitro lahko vidite kako se na steklenici ustvari kondenz. 

Po istem principu se ustvarja kondenz pri delovanju vsake klimatske naprave. Zato je potreben skrbni načrt odvoda kondenza pri montaži klimatske naprave.

Klimatska naprava v režimu hlajenja ustvarja kondenz notranja enota, v režimu gretja pa kondenz ustvarja zunanja enota. 

Kondenz ki ga ustvari zunanja enota je priporočljivo speljati v žleb, kar monterju ne predstavlja izdatne težave. Količina kondenza je dosti manjša, saj je tudi relativna vlažnost ozračja nižja kot  poleti.

Kot rečeno, v režimu hlajenja, pa kondenz ustvarja notranja enota. Načrtovanju odvoda kondenza pri notranji enoti je potrebno nameniti več pozornosti, saj je kondenz potrebno “odpeljati” ven.

V kolikor ni možno zagotoviti naravnega padca, je potrebno vgraditi črpalko za odvod kondenza.

Ker želimo zagotavljati nemoteno delovanje klimatske naprave,  ponujamo črpalke za odvod kondenza samo preverjenih proizvajalcev.
Sauermann, kot vodilni proizvajalec črpalk za kondenz na svetu, z nenehnimi inovacijami zagotavlja zanesljivo delovanje.

Črpalke za odvod kondenza  Sauermann so izredno zanesljive in vzdržjive.