Lokalni rekuperatorji

Lokalni rekuperator je namenjen prezračevanju prostorov, v katerih ni možnosti dobrega prezračevanja  ali dobrega pretoka zraka. Pri lokalnih rekuperatorjih gre namreč za dovod svežega zraka v prostor ob čim manjših izgubah toplote in mraza (hladu).

Lokalni rekuperatorji so primerni za uporabo v vseh prostorih, ki imajo vsaj eno zunanjo steno, kar nam dopušča montažo naprave tudi v prostorih kjer ni zagotovljena centralna rekuperacija. Rekuperacija sicer pomeni učinkovita izmenjava zraka v prostoru, ki pri samem delovanju tudi vrača energijo zraka nazaj v prostor. S tem zagotavlja konstantno temperaturo vhodnega zraka obenem pa omogoča neprestano prezračevanje hiše. 

Lokalna prezračevalna naprava z rekuperacijo toplote pa prav zaradi te funkcije omogoča nadzor vlage v prostoru in s tem tudi odstranjuje zatohlost ter neprestano zagotavlja svež zrak in s tem preprečujejo nastanek plesni. 

V našem prodajnem programu imamo več blagovih znamk priznanih proizvajalcev lokalnih rekuperatorjev. Samo z enim klikom si zagotovite vedno zvež in čist zrak v vaših bivalnih prostorih.